Mezinárodní toky kapitálu na pozadí normalizace měnové politiky Federálního rezervního systému - Hrabánek, Tomáš; Brůna, Karel, 1973-; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Práce se zabývá vlivem normalizace měnové politiky v USA na mezinárodní toky kapitálu, se zaměřením na hrubé kapitálové toky do rozvíjejících se zemí. Úvodní kapitola představuje statistické zachycení kapitálových toků a teorii popisující principy jejich chování. Druhá kapitola podrobněji popisuje proces normalizace měnové politiky Federálního rezervního systému. Praktická část práce potvrzuje vliv normalizace na hrubý příliv kapitálu do třech vybraných rozvíjejících se zemí.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses