Identifikace progresivních trendů v městských dopravních systémech v Liberci, Brně, Plzni, Ostravě a Bratislavě - Weissova, Zuzana; Damborský, Milan, 1980-; Hoffman, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
V teoretické části je rozebrán koncept chytrých měst (Smart Cities) a teorie k městské dopravě. V praktické části je u každého města nejprve uveden jeho postup při tvorbě strategických dokumentů (plány udržitelné mobility) souvisejících s městskou dopravou a při prosazování konceptu chytrých měst, dále je analyzováno zapojení městské dopravy do integrovaného dopravního systému, novinky usnadňující použití městské dopravy a situace v elektronickém odbavení cestujících. Cílem práce je inovativní trendy, které jsou aktuálně zaváděny ve vybraných městech, identifikovat a navzájem úspěšnost jednotlivých měst v jejich zavádění porovnat. Východiskem jsou veřejně dostupné informační zdroje (strategické dokumenty, výroční zprávy) i data poskytnutá jednotlivými dopravními podniky.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses