Rýchlosť obratu peňazí a jej význam pre menovú politiku - Boháčik, Ján; Koderová, Jitka; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práca sa zaoberá témou rýchlosti obratu peňazí. Jej cieľom je zhrnutie významných teoretických prínosov v danej problematike a ich následná aplikácia pri analýze menového vývoja Slovenska v rokoch 1993-2000. Teoretická časť vychádza z prvých úvah o rýchlosti obratu peňazí, z kvantitatívnej teórie peňazí, monetaristickej doktríny a jej kritiky. Okrem toho sa venuje popisu menového transmisného mechanizmu. Praktická časť hľadá odpoveď na otázku, do akej miery mal vývoj rýchlosti obratu peňazí vplyv na rozhodnutie NBS o opustení menového transmisného mechanizmu, pričom sa zameriava aj na ostatné faktory, ktoré ovplyvňovali výkon menovej politiky. Spracovaná je i problematika významu rýchlosti obratu peňazí v režime cielenia inflácie.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses