Analýza výnosnosti, rizikovosti a specifik hedgeových fondů - Chalupa, Martin; Veselá, Jitka; Fučík, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je analýza specifických charakteristik hedgeových fondů s primárním zaměřením na výnosnost a rizikovost tohoto odvětví, jež od začátku nového tisíciletí zaznamenalo výrazný nárůst hodnoty aktiv pod správou. Práce poskytuje reálný pohled na celé odvětví, které je v očích veřejnosti vnímáno jako značně rizikové. Proto byla provedena analýza rizikovosti a výnosnosti hedgeových fondů jak v komparaci s jinými třídami aktiv, tak také typově mezi sebou. V první kapitole diskutuji specifika hedgeových fondů, díky kterým se liší od běžných fondů kolektivního investování. Zmínil jsem se v krátkosti o vývoji celého odvětví, který jsem podpořil jak graficky tak číselně. Druhá kapitola je zaměřena na vývoj a současný stav regulace hedgeových fondů jak na americkém trhu, tak na evropském kontinentu. Poslední kapitola je věnována samotné analýze výnosnosti a rizikovosti hedgeových fondů, jejímž výstupem je typově ideální hedgeový fond pro potenciálního investora.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses