Ekonometrická analýza objemu konfiskované marihuany ve vybraných světových zemích - Zharikov, Oleksandr (2017)
Drogová problematika je v dnešní společnosti velice diskutovanou otázkou. Marihuana je rozšířenější ilegální droga. Objem konfiskované marihuany je jedním z významných ukazatelů, které pomáhají určit realitu černého trhu s danou drogou. Tato bakalářská práce se zabývá ekonometrickou analýzou nejdůležitějších faktorů, které mají vliv na objem konfiskované marihuany. Na začátku seznamuje s použitou metodologií a popisuje proměnné, které jsou pro danou analýzu relevantní. Dále následuje praktická část, ve které jsou představeny ekonometrické modely, pomocí nichž jsou zjišťovány a kvantifikovány vlivy jednotlivých proměnných. Získané výsledky jsou na konci práce vyhodnoceny a interpretovány.