Finanční cyklus - Novotný, Tomáš; Blahová, Naďa, 1958-; Gevorgyan, Kristine; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku finančního cyklu. Má převážně teoretický charakter a vychází především ze zahraničních zdrojů. Diplomová práce se zabývá vymezením finančního cyklu, jeho vztahy k hospodářskému cyklu a také jsou v ní zkoumány synchronizace mezi jednotlivými cykly. Dále se práce věnuje indikátorům a metodám měření finančního cyklu. V práci jsou zahrnuty také reakce makroobezřetnostní, fiskální a monetární politiky. Velká pozornost je věnována teoretickému pohledu na proticyklickou kapitálovou rezervu. Závěr práce je zaměřen na její konkrétní aplikaci ve vybraných evropských zemích.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses