Metoda DEMATEL a její využití při řešení vícekriteriálních rozhodovacích problémů - Navrátil, Michal (2017)
Tato diplomová práce se věnuje problematice vícekriteriálního rozhodování, konkrétně popisu metody DEMATEL, jejích modifikací a kombinací s jinými metodami. Podrobně jsou zde popsány jednotlivé kroky metod a vybrané části teorie z různých oblastí, které jsou při těchto metodách využity. V každé kapitole nalezneme nejprve teoretické seznámení s danými metodami, poté následuje definice jejich kroků a následně jsou tyto teoretické poznatky aplikovány na příkladu. Nejprve je představena stěžejní metoda, poté se práce věnuje jejím úpravám založených na různých přístupech, které jsou využívány nejen v teorii rozhodování. V samotném závěru se nachází agregace nabytých poznatků a vytvoření vlastní metody.