Národní elektronický nástroj jako cesta k vyšší transparentnosti - Jelínek, Daniel (2017)
Práce se zabývá Národním elektronickým nástrojem a zadáváním veřejných zakázek elektronicky obecně. Cílem práce je zhodnotit přínosy, ale i případné nedostatky spojené se zaváděním zmíněného nástroje, včetně jeho finanční náročnosti a srovnání s obdobnými centrálními systémy. Práce řeší využívání nástroje, jeho uživatelskou přívětivost a na základě statistických dat a dotazníkového šetření analyzuje reálné využití nástroje v praxi. Na základě argumentů uvedených v teoretické části práce podložených vlastním výzkumem v části praktické, práce vyhodnocuje nástroj jako málo používaný a uživatelsky nepřívětivý.