Rozdíly ve způsobu financování operativním, finančním leasingem vs. úvěrem a jejich daňové dopady ve vztahu k individuálnímu podnikateli - Koliášová, Veronika (2015)
Cílem bakalářské práce je porovnání financování majetku úvěrem a leasingem, a to jak operativním, tak finančním, přičemž se práce zaměřuje zejména na jejich daňové dopady a to ve vztahu k individuálnímu podnikateli. První část zachycuje rozdíly v účtování leasingu a úvěru a také srovnává jejich rozdílné vykazování dle Českých účetních standardů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS. Druhá část poté srovnává daňové aspekty rozdílných způsobů financování, čemuž se z praktického pohledu věnuje i poslední část práce.