Vzájemná souvislost mezi režimem měnové a kurzové politiky a ekonomickým vývojem na příkladu Rumunska a Bulharska - Mleziva, Daniel; Brůna, Karel, 1973-; Obešlo, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se zabývá možnou souvislostí mezi režimem měnové a kurzové politiky a ekonomickým vývojem. V první části jsou představeny základní teoretické aspekty měnové a kurzové politiky, které jsou pak aplikovány na případech dvou vybraných zemí, kterými jsou Rumunsko a Bulharsko. V praktické části je pak analyzován vývoj měnové a kurzové politiky v obou zemích a také je sledován vývoj obou ekonomik pomocí několika ukazatelů. Cílem práce je na základě zhodnocení a komparace zjištěných dat popsat možnou závislost vývoje ekonomiky na měnověpolitickém režimu.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses