Analýza finanční gramotnosti v ČR - Vu Hong, Ly (2017)
Předmětem této diplomové práce je finanční gramotnost v České republice. Předním zájmem práce je vládní koncept formulující Národní strategii finančního vzdělávání a Systém budování finanční gramotnosti na základních a středních školách. Dále se práce zabývá nedílnou součástí finanční gramotnosti ochraně spotřebitele. V nadnárodní podobě jsou pak rozebrány aktivity Evropské unie a Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, které ve velké míře ovlivnily kroky české vlády v této problematice. Nakonec byla provedeny analýza finanční gramotnosti přinášející zhodnocení a srovnání výsledků s dalšími výzkumy a návrhy na zlepšení stavu finanční gramotnosti české populace.