Analýza finanční gramotnosti v ČR - Vu Hong, Ly; Kolman, Marek; Rajl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Předmětem této diplomové práce je finanční gramotnost v České republice. Předním zájmem práce je vládní koncept formulující Národní strategii finančního vzdělávání a Systém budování finanční gramotnosti na základních a středních školách. Dále se práce zabývá nedílnou součástí finanční gramotnosti ochraně spotřebitele. V nadnárodní podobě jsou pak rozebrány aktivity Evropské unie a Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, které ve velké míře ovlivnily kroky české vlády v této problematice. Nakonec byla provedeny analýza finanční gramotnosti přinášející zhodnocení a srovnání výsledků s dalšími výzkumy a návrhy na zlepšení stavu finanční gramotnosti české populace.
Vedoucí práce: Marek Kolman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses