Zhodnocení stavu systému Business Intelligence a návrhy na jeho zlepšení - Švec, Richard (2017)
Tato práce analyzuje situaci v oblasti Business Intelligence ve společnosti O2. Soustřeďuje se na identifikaci klíčových problémů a nalezení řešení k celkovému zlepšení této služby v rámci společnosti. Může být vodítkem BI managerům jak postupovat při analýze prostředí, nacházení příležitostí pro zlepšení organizace práce i technických aspektů zejména datového skladu. Lze zde nalézt i doporučení, jak přistoupit k definici metodiky vývoje a jak efektivně nastavit nástroje a procesy související s rozvojem datového skladu. Popsaný přístup ústí v efektivní, jasně dokumentovaný a dlouhodobě udržitelný koncept rozvoje datového skladu ve velké společnosti