Zhodnocení stavu systému Business Intelligence a návrhy na jeho zlepšení - Švec, Richard; Přibil, Jiří, 1977-; Zelená, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Tato práce analyzuje situaci v oblasti Business Intelligence ve společnosti O2. Soustřeďuje se na identifikaci klíčových problémů a nalezení řešení k celkovému zlepšení této služby v rámci společnosti. Může být vodítkem BI managerům jak postupovat při analýze prostředí, nacházení příležitostí pro zlepšení organizace práce i technických aspektů zejména datového skladu. Lze zde nalézt i doporučení, jak přistoupit k definici metodiky vývoje a jak efektivně nastavit nástroje a procesy související s rozvojem datového skladu. Popsaný přístup ústí v efektivní, jasně dokumentovaný a dlouhodobě udržitelný koncept rozvoje datového skladu ve velké společnosti
Vedoucí práce: Jiří Přibil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: business intelligence; skladování dat; rozhodování; informační technologie; management [obor dipl. práce]; model driven development; diplomové práce; business intelligence; data warehousing; decision making; information technology; master's theses