Finanční analýza Moser a.s. - Shcherbina, Marina (2016)
Cílem této bakalářské práce je zkoumání finanční situace podniku Moser, a.s. pomocí metod finanční analýzy a jejich souhrnných ukazatelů, a také provést mezipodnikové srovnání se zástupci konkurence. Celá práce je rozdělena na několik částí, kdy se prolínají praktická a teoretická část. V praktické části je popsána charakteristika společností, provedena samotná finanční analýza, včetně analýzy absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů a také bankrotní a bonitní modely. V teoretické části jsou všechny body z části praktické popsány z pohledu teorie.