Analýza faktorov kreditného rizika u spotrebiteľských úverov - Kissík, Tomáš (2016)
Diplomová práca sa zaberá problematikou kreditného rizika spotrebiteľských úverov. Za cieľ si kladie identifikovať faktory, ktoré ovplyvňujú pravdepodobnosť zlyhania klienta pri splácaní retailových produktov bánk. V teoretickej časti je zameraná na teóriu bankového úveru, úverového rizika spolu s jeho reguláciou v rámci smerníc Basel a popisom najčastejšie používaných štatistických metód pre tvorbu skóringových modelov. V praktickej časti, za použitia odhadov parametrov logistickej regresie na súbore reálnych dát, sú skúmané hlavné znaky spájajúce úvery v zlyhaní a meria sa ich vplyv na podiel zlých úverov v portfóliu.