Analýza faktorov kreditného rizika u spotrebiteľských úverov - Kissík, Tomáš; Dvořák, Petr, 1960-; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práca sa zaberá problematikou kreditného rizika spotrebiteľských úverov. Za cieľ si kladie identifikovať faktory, ktoré ovplyvňujú pravdepodobnosť zlyhania klienta pri splácaní retailových produktov bánk. V teoretickej časti je zameraná na teóriu bankového úveru, úverového rizika spolu s jeho reguláciou v rámci smerníc Basel a popisom najčastejšie používaných štatistických metód pre tvorbu skóringových modelov. V praktickej časti, za použitia odhadov parametrov logistickej regresie na súbore reálnych dát, sú skúmané hlavné znaky spájajúce úvery v zlyhaní a meria sa ich vplyv na podiel zlých úverov v portfóliu.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses