Menšinové vlády - Gvužď, Lukáš (2016)
Tato diplomová práce představuje model menšinových vlád. V teoretické části je zachycena analýza počtu politických stran v parlamentu. Dále jsou porovnány vybrané evropské země z hlediska způsobu sestavování vlád. Hlavní část práce je věnována zemím, kde se nejčastěji sestavují menšinové vlády. Na závěr je zachycena zkušenost s menšinovými vládami v České republice.