Menšinové vlády - Gvužď, Lukáš; Kuba, Jaroslav; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato diplomová práce představuje model menšinových vlád. V teoretické části je zachycena analýza počtu politických stran v parlamentu. Dále jsou porovnány vybrané evropské země z hlediska způsobu sestavování vlád. Hlavní část práce je věnována zemím, kde se nejčastěji sestavují menšinové vlády. Na závěr je zachycena zkušenost s menšinovými vládami v České republice.
Vedoucí práce: Jaroslav Kuba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses