Determinanty cen nelegálních drog - Lazarenkov, Oleg; Vacek, Vladislav; Hoffman, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Cílem této práce je získat praktické a teoretické znalosti o drogovém segmentu černé ekonomiky, zjistit jak tento trh funguje a provést výzkum cen nelegálních drog v USA včetně ovlivňujících faktorů. Vymezil jsem, čím je tento trh unikátní a odhalil jsem, jak se tento trh může chovat v průběhu a na svého formování a jak bude reagovat na případné zásahy zvnějšku. V řešení bylo použito jak metody kvalitativního výzkumu, tak i metody výzkumu kvantitativního. Probral jsem nejdůležitější determinanty cen vybraných nelegálních drog na americkém trhu a prokázal jsem, že se drogový trh neřídí stoprocentně ekonomickými zákony s ohledem na elasticitu a unikátnosti tohoto zboží. Vše jsem podpořil mnou vytvořeným ekonometrickým modelem, který zahrnuje nejdůležitější faktory na základě pozorování z let 1989 - 2011.
Vedoucí práce: Vladislav Vacek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses