Outsourcing mezd - Kramná, Martina (2017)
Bakalářská práce podává ucelený pohled na problematiku outsourcingu se zaměřením na outsourcing mzdového účetnictví. Vysvětluje jednotlivé pojmy, které se s outsourcingem pojí. Porovnává výhody, nevýhody a jeho možná rizika. Shrnuje důvody, které vedou k outsourcingu. Nastiňuje problematiku mzdového účetnictví a jeho základní pojmy. Pojednává o procesech mzdové účetní a vysvětluje roli účetní ve firmě. V praktické části řeší analýzu outsourcingového vztahu, která se zaměřuje na postupy a procesy. Ukazuje rozdíl mezi částečným, kompletním outsourcingem a interním zpracování mezd a další možnosti, jak může firma outsourcing využít.