Železniční doprava na Ukrajině - Lishchuk, Viktoriia (2017)
Cílem této práce je zhodnotit a zanalyzovat železniční dopravu na Ukrajině, její historie, strukturu, charakteristiky, vymezit silné a slabé stránky. Práce je rozdělená do dvou části: praktickou a teoretickou. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy, vztahující k danému tématu. Proberu základní terminologii a technickou základnu železniční dopravy. V praktické části se zaměřím na systém železniční dopravy v Ukrajině, jeho klasifikace, problematiku a tendence rozvoje, faktory, které systém ovlivňují. V závěrečné části jsou shrnuty výsledky provedené analýzy.