Investice do podílových fondů v souvislosti s hospodářským cyklem - Syrovátko, Jáchym (2017)
Bakalářská práce se v první části zabývá historií a vývojem kolektivního investování. Popisuje teoretický základ této problematiky, především základní modely a typologii subjektů na trhu kolektivního investování. Dále se zaměřuje také na vývoj kolektivního investování a s tím související regulaci a legislativu v České republice. V závěrečné části práce analyzuje hypotézu, zda může souviset investiční strategie v podobě výběru typů podílových fondů dle jejich výkonnosti s fází hospodářského cyklu, kterou reprezentuje vývoj hrubého domácího produktu a inflace v České republice.