Investice do podílových fondů v souvislosti s hospodářským cyklem - Syrovátko, Jáchym; Mazáček, David; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Bakalářská práce se v první části zabývá historií a vývojem kolektivního investování. Popisuje teoretický základ této problematiky, především základní modely a typologii subjektů na trhu kolektivního investování. Dále se zaměřuje také na vývoj kolektivního investování a s tím související regulaci a legislativu v České republice. V závěrečné části práce analyzuje hypotézu, zda může souviset investiční strategie v podobě výběru typů podílových fondů dle jejich výkonnosti s fází hospodářského cyklu, kterou reprezentuje vývoj hrubého domácího produktu a inflace v České republice.
Vedoucí práce: David Mazáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses