Námořní kontejnerová přeprava mezi Čínou a Evropou na příkladu firmy DB Schenker - Sůva, Lukáš (2016)
Cílem této diplomové práce je charakterizovat námořní kontejnerovou přepravu a některé důležité elementy, jenž s ní souvisejí. Dalším cílem diplomové práce je na konkrétním obchodním případu popsat z pohledu zasílatele DB Schenker průběh námořní kontejnerové přepravy (LCL) z přístavu v Hong Kongu, porovnat import kusové zásilky z přístavů Hong Kong a Nansha a rozhodnout, která z těchto alternativ je pro zákazníka z nákladového a časového hlediska výhodnější.