Námořní kontejnerová přeprava mezi Čínou a Evropou na příkladu firmy DB Schenker - Sůva, Lukáš; Novák, Radek, 1960-; Šimek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem této diplomové práce je charakterizovat námořní kontejnerovou přepravu a některé důležité elementy, jenž s ní souvisejí. Dalším cílem diplomové práce je na konkrétním obchodním případu popsat z pohledu zasílatele DB Schenker průběh námořní kontejnerové přepravy (LCL) z přístavu v Hong Kongu, porovnat import kusové zásilky z přístavů Hong Kong a Nansha a rozhodnout, která z těchto alternativ je pro zákazníka z nákladového a časového hlediska výhodnější.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses