Dynamické řízení portfolia aktiv - Kudrna, Aleš (2017)
Investorovi je dnes nabízeno velké množství aktiv, a pokud vezmeme v potaz možnosti rozdělení investorových finančních prostředků, dostáváme se k velmi komplikovanému problému, jenž se snaží obsáhnout tato práce. Hlavním cílem je prozkoumat základy teorie portfolia a jejich reálné využití v praxi. Důraz je kladen na pravidelnou reoptimalizaci portfolia a zjištění odpovědi na otázku, zda je takovéto chování úspěšnější než standardní investování do akciových indexů. Teoretická část shrnuje dosud používané přístupy optimalizace, které jsou dále v praktické části otestovány na reálných datech a vyhodnoceny.