Dynamické řízení portfolia aktiv - Kudrna, Aleš; Málek, Jiří, 1953-; Fučík, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2017)
Investorovi je dnes nabízeno velké množství aktiv, a pokud vezmeme v potaz možnosti rozdělení investorových finančních prostředků, dostáváme se k velmi komplikovanému problému, jenž se snaží obsáhnout tato práce. Hlavním cílem je prozkoumat základy teorie portfolia a jejich reálné využití v praxi. Důraz je kladen na pravidelnou reoptimalizaci portfolia a zjištění odpovědi na otázku, zda je takovéto chování úspěšnější než standardní investování do akciových indexů. Teoretická část shrnuje dosud používané přístupy optimalizace, které jsou dále v praktické části otestovány na reálných datech a vyhodnoceny.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses