Analýza stavu Disaster Recovery Managementu v konkrétní firmě, rozbor incidentů a návrh opatření - Novák, Martin; Bruckner, Tomáš, 1974-; Žalčík, Hynek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Práce je zaměřena na problematiku Business Continuity Managementu (Řízení kontinuity činností organizace) a Disaster Recovery Managementu (Řízení obnovy po výpadku) v kontextu malých a středních podniků poskytujících či využívajících cloudové IT služby. Cílem práce je provést teoretickou rešerši BCM a DRM ve výše uvedeném kontextu a na jejím základě analyzovat situaci v konkrétní firmě, včetně rozboru konkrétních incidentů vzniklých v této firmě, reakcí na ně a způsobu jejich reportování. Výstupem analýzy je identifikace slabých míst a potenciálů jejich zlepšení. Nejzávažnější slabinou je zjištění, že BCM ani DRM není ve firmě implementováno. Na závěr jsou v práci navrženy opatření ke zlepšení stavu BCM a DRM v dané firmě, a to jak navržením rámcových cílů a postupů, tak navržením konkrétních politik, plánů a schémat reakcí. Konkrétně jde o politiky upravující kategorizaci incidentů, varování a komunikaci, hlášení incidentů a provádění údržby.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses