Využití letecké nákladní přepravy vybranou firmou - Pokorná, Iveta (2017)
Tato práce pojednává o využití letecké nákladní přepravy vybranou firmou. Teoretická část práce charakterizuje leteckou nákladní přepravu a zabývá se jejími poskytovateli. Praktická část práce se zaměřuje na využití letecké nákladní přepravy vybranou firmou. Nejdříve je představen ve firmě používaný systém pro zpracování a expedici objednávek. Systém je poté aplikován na příkladu letecké přepravy zásilky do Bolívie a jsou hledány možnosti jeho zefektivnění. Práce rovněž podává přehled o realizovaných přepravách zásilek firmy. Tyto údaje jsou využity při oslovení dopravních společností s cílem navázání spolupráce. Nově získané nabídky přeprav od oslovených společností jsou následně porovnány a zhodnoceny.