Podnikatelské prostředí v České republice - Sekuličová, Dominika; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Práce se zabývá kvalitou podnikatelského prostředí České republiky, nicméně hlavní cíl práce spočívá ve vyhodnocení aktuálně nastaveného systému podpory exportu. Úvodní kapitola se nejprve snaží o teoretické vymezení pojmu podnikatelské prostředí, následně předkládá možnosti kvantifikace kvality tohoto ukazatele a poté shrnuje jeho konkrétní vývoj v České republice. Druhá kapitola se již věnuje systému ekonomické diplomacie v ČR a primárně se zaměřuje na podporu exportu jako součást národních programů podpory podnikání. V této souvislosti je detailně rozebrána Exportní strategie ČR pro období 2012-2020, její aktualizovaná verze z roku 2016 a také průběžné plnění vytyčených cílů. Závěrečná část práce uvádí exportní průzkum provedený v rámci malých a středních podniků, jenž hodnotí, zdali je systém státní podpory exportu tomuto segmentu známý a také využívaný.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses