Strategická analýza - Dvořák, Miroslav (2017)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit pozici Skupiny Renault na současném automobilovém trhu s pomocí nástrojů strategické analýzy. V teoretické části jsou popisovány metody strategické analýzy vnějšího i vnitřního prostředí, které jsou následně aplikovány i v praktické části. Zvláštní důraz je kladen na analýzu odvětví a produktového portfolia. V této práci je vypracována i základní finanční analýza, která dává přehled o finanční situaci celé Skupiny, a především o jednotlivých vlivech na výsledek jejího hospodaření. Na závěr je vypracována SWOT analýza, která shrnuje dílčí analýzy do jednoho celku, a na níž navazuje doporučení pro další vývoj nejen celé Skupiny ale i jednotlivých automobilek.