Finanční analýza společnosti Megafyt Pharma, s. r. o. - Dostálová, Šárka (2017)
Cílem této bakalářské práce bylo analyzovat finanční situaci společnosti Megafyt Pharma, s. r. o. v letech 2011 až 2015 a zhodnotit finanční zdraví firmy pomocí bonitního a bankrotního modelu. Bakalářská práce obsahuje dvě hlavní části. První se týká metodiky, ve které jsou vymezeny metody, postupy a ukazatele, které jsou v práci dále použity pro finanční analýzu. Druhá, praktická, část se skládá z představení firmy Megafyt Pharma a konkurenční firmy Mediate, s. r. o. a ze samotné finanční analýzy. Zjištěné výsledky jsou porovnávány v průběhu práce s konkurenčním podnikem. Další částí práce je spider analýza, kde se porovnávají hodnoty analyzovaného podniku, konkurenčního podniku a odvětví. Praktickou část zakončuje SWOT analýza, která se zaměřuje na identifikaci silných a slabých stránek podniku a jejich příležitostí a hrozeb, po které následuje závěr se shrnujícím hodnocením a nastíněním možného budoucího vývoje.