Strategie EU a Francie v boji proti terorismu. Případová studie : teroristické útoky v Paříži v listopadu 2015 - Svatošová, Štěpánka (2017)
Tato práce se zaměřuje na boj s terorismem v EU a ve Francii. Cílem práce je dokázat, zda EU a Francie disponují adekvátní protiteroristickou politikou a jsou-li tyto politiky srovnatelné. Kvalita protiteroristických politik je demonstrována v rámci provedené analýzy v případové studii pařížských teroristických útoků v listopadu 2015. Teoretická část se věnuje fenoménu terorismu všeobecně a vývoji protiteroristických politik EU a Francie. Praktická část zahrnuje samotnou případovou studii včetně analýzy teroristických útoků, ze které vycházejí zjištěné závěry.