Komparace daní na motorová vozidla v Dánsku a České republice - Šámalová, Anna; Filipová, Vladimíra; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat daně na motorová vozidla v Dánském království a České republice. Dánsko se řadí mezi nejvyspělejší ekonomiky světa a klade velký důraz na ochranu životního prostření, což se promítá i do daňového systému. Vysoké daně na motorová vozidla zvyšují pořizovací cenu automobilu, která je po připočtení všech daní na motorová vozidla mnohonásobně vyšší než v České republice. V první kapitole je stručně zmíněn dánský daňový systém, podrobně jsou dále rozebrány daně, které musí platit vlastníci automobilů a jiných motorových vozidel v Dánsku. Druhá kapitola nabízí přehled daní na motorová vozidla v České republice. Praktická část bakalářské práce je věnována srovnání daní, které musí spotřebitel zaplatit při nákupu automobilu v Dánsku a v České republice. Na dvou příkladech nákupu automobilu jsou ukázány daně, daňové odpočty a bonusy, které mají vliv na pořizovací cenu vozidla v obou zemích.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses