Psychologické fenomény v behaviorální ekonomii - Javor, Matúš; Musil, Martin, 1976-; Novák, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zabývá tématem vybraných fenoménů behaviorální ekonomie. Konkrétně se jedná o fenomény vlastnický efekt, efekt návnady a paradox volby. Cílem práce je ověřit influenci zmíněných fenoménů behaviorální ekonomie v praxi. Rešeršní část se pak zaobírá analýzou těchto jevů, které ovlivňují rozhodování ve finančních či ekonomických otázkách a způsobují, že se jedinec chová iracionálně, a nikoliv jako Homo oeconomicus. V analytické části jsou potom vybrané fenomény ověřeny metodou kvantitativní analýzy v reálném prostředí trhu na konkrétní společnosti. Kvantitativní analýza se týká především rozboru reakce zákazníků na marketingové strategie dané organizace v stanoveném období. Integrální součástí práce je na základě provedeného výzkumu vyvození praktických doporučení pro zkoumanou společnost.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: behaviorální ekonomie; strategický marketing; management [obor dipl. práce]; iracionální chování; paradox volby; efekt návnady; vlastnický efekt; diplomové práce; behavioral economics; strategic marketing; master's theses