Současná pozice cestovního ruchu ve světové ekonomice - Kadlecová, Anna; Vošta, Milan, 1962-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá současným postavením cestovního ruchu ve světové ekonomice. Práce se zaměřuje na regionální rozložení mezinárodního cestovního ruchu, a to z hlediska počtu mezinárodních příjezdů, příjmů z mezinárodního cestovního ruchu i výdajů vynaložených na mezinárodní cestovní ruch. Důraz je kladen i na ekonomický význam cestovního ruchu, a to ve vztahu k HDP, zaměstnanosti, cenové stabilitě a vnější ekonomické rovnováze. Práce se věnuje i vybraným aktuálním otázkám v oblasti mezinárodního cestovního ruchu - sdílené ekonomice, Číně jako největšímu zdrojovému trhu mezinárodního cestovního ruchu, odchodu Velké Británie z Evropské Unie a udržitelnému rozvoji cestovního ruchu. V závěru práce nastiňuje předpokládaný vývoj cestovního ruchu a změny v jeho rozložení do roku 2030 dle Světové organizace cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses