Specifika obchodování elektrickou energií v EU - Švecová, Stanislava; Müller, Štěpán, 1945-; Machala, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Elektrická energie je specifická komodita, a proto i obchodování s ní s sebou nese řadu specifik, kterými se diplomová práce zabývá. V rámci práce je popsána struktura trhu, jeho účastníci, proces liberalizace a propojování evropských trhů. Dále se práce věnuje realizaci a vypořádání obchodů, nebo řízení rizik na energetickém trhu. Závěrem je představena případová studie věnovaná skandálu amerického energetického gigantu Enron.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses