Spolupráce České republiky a Mongolska - Szarvasová, Jana; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Dudák, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Předmětem zájmu této diplomová práce je spolupráce s Mongolskem. Nejprve se zaměřuje na popis Mongolska a jeho základních charakteristik. Následně shrnuje zapojení Mongolska do světového dění prostřednictvím mezinárodních a regionálních organizací a partnerství. Jsou zde popsány velké organizace jako je OSN, Mezinárodní měnový fond, WTO a další., ale je zde představena spolupráce i v rámci Asie, ale také kooperace s Evropskou unií a samozřejmě minulá a dnešní spolupráce s Českou republikou. Dále tato práce poskytuje informace o vnímání Mongolska v České republice, a to jak na kulturní odlišnosti mongolského obyvatelstva, ale také vnímání Mongolska z pohledu politiky, vědy a výzkumu a v neposlední řadě podnikání. Hlavním východiskem je soubor rad a doporučení pro navázání a udržení spolupráce.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses