Skupinová konformita a vedení sociální skupiny - Hotařová, Lucie; Novotná, Eliška, 1944-; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Teoretická část této bakalářské práce se zabývá sociálními skupinami, jejich typologií, skupinovým jednáním, skupinovou strukturou, kohezí a konformitou. V praktické části je zkoumána konkrétní sociální skupina (Spolek historického šermu Vyděděnci) s cílem zkoumání konformity členů, jejich očekávání od formálních rolí a spokojenosti s vedením skupiny
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: sociální skupiny; koheze (sociologie); sociální deviace; konformismus; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; social groups; cohesion (sociology); deviant behavior; conformity; bachelor's theses