Komunikačný a mediálny aspekt predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie - Tvrdoňová, Zuzana (2017)
Táto bakalárska práca sa zaoberá komunikačným a mediálnym aspektom predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie, ktoré prebehlo v druhej polovici roku 2016. Cieľom je detailne priblížiť komunikačný a mediálny aspekt, zhodnotiť organizačné a prezentačné ciele Slovenska a poskytnúť pohľad na vnímanie Slovenskej republiky v tejto úlohe. Práca sa z časti venuje aj verejnej diplomacii Slovenska. Približuje brandingovú stratégiu, ktorá bola schválená pred výkonom predsedníctva za účelom zvýšenia pozitívneho vnímania krajiny v zahraničí. V závere sú zhodnotené dosiahnuté výsledky prezentácie Slovenska v zahraničí, rovnako ako aj komunikácia s domácimi i zahraničnými médiami.