Green management ubytovacích zařízení - Zachodilová, Hana (2017)
Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť použitie princípov green managementu vo vybraných ubytovacích zariadeniach. V prvej časti práce sú zhrnuté teoretické poznatky z oblasti ubytovacích zariadení, hotelového managementu a green managementu. Tieto informácie slúžia ako podklad pre druhú časť, ktorá analyzuje spoločné a odlišné princípy green managementu na praktických príkladoch v ôsmich hoteloch. Analytická časť najskôr informuje o prvkoch, ktoré sa používajú v jednotlivých hoteloch a následne zistené údaje porovnáva medzi skúmanými hotelmi a vzťahuje ich k poznatkom z teórie. Z bakalárskej práce vyplýva, že hotely bez certifikácie sa usilujú o ochranu životného prostredia, avšak zameriavajú sa prevažne na uspokojovanie ekonomických cieľov, čo značne obmedzuje aplikáciu princípov green managementu.