Metodika klasifikace dokumentů ve firmě v rámci ECM - Kučerová Zrálíková, Václava (2017)
Podniky v dnešní době musí nakládat s velkým množstvím podnikového obsahu. Aby bylo možné ho během jeho celého životního cyklu kvalitně řídit, je nutné, aby dokumenty byly opatřeny správnými metadaty, která to zaručí. Cílem této diplomové práce je návrh metodiky klasifikace zákaznických dokumentů, která zachycuje proces návrhu třídění přes testování až po údržbu v běžném provozu a případný drobný vývoj. Práce je zpracováním tématu jedinečná, neboť používá průnik knihovnické vědy s informačními technologiemi. Metodika mimo jiné obsahuje i návrh věcného selekčního jazyka a návrh IT služeb, které mají zajistit kvalitu poskytované klasifikace. Celá práce je rozdělena na dvě části, teoretickou, ve které jsou představeny základní pojmy, teorie kategorizace a normy, standardy a zákony, které mají na oblast vliv. Druhá část je praktická, obsahuje samotnou metodiku.