Metodika klasifikace dokumentů ve firmě v rámci ECM - Kučerová Zrálíková, Václava; Střížová, Vlasta, 1946-; Braun, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2017)
Podniky v dnešní době musí nakládat s velkým množstvím podnikového obsahu. Aby bylo možné ho během jeho celého životního cyklu kvalitně řídit, je nutné, aby dokumenty byly opatřeny správnými metadaty, která to zaručí. Cílem této diplomové práce je návrh metodiky klasifikace zákaznických dokumentů, která zachycuje proces návrhu třídění přes testování až po údržbu v běžném provozu a případný drobný vývoj. Práce je zpracováním tématu jedinečná, neboť používá průnik knihovnické vědy s informačními technologiemi. Metodika mimo jiné obsahuje i návrh věcného selekčního jazyka a návrh IT služeb, které mají zajistit kvalitu poskytované klasifikace. Celá práce je rozdělena na dvě části, teoretickou, ve které jsou představeny základní pojmy, teorie kategorizace a normy, standardy a zákony, které mají na oblast vliv. Druhá část je praktická, obsahuje samotnou metodiku.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses