Sociální komunita v sociálních sítích na internetu - Čvanda, Michal; Novotná, Eliška, 1944-; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Hlavním záměrem diplomové práce je prozkoumat prostředí fungování vybrané komunity Islám v ČR nechceme na sociální síti Facebook. Analýza je zaměřena především na získání poznatků o provázanosti skupiny s ostatními subjekty na sociální síti a také na postihnutí narůstajícího zájmu o zkoumanou skupinu. K analýze je využit volně dostupný software Gephi a Microsoft Excel. Výsledky obou analýz přináší potřebné znalosti k naplnění záměru diplomové práce. Prostřednictvím použitých metod lze analyzovat skupiny různých velikostí a zaměření. Využitelnost těchto analýz a z nich získaných informací může proto najít uplatnění v rámci bezpečnostního managementu, konkrétně při studiu a mapování extrémistických skupin, což může zjednodušit rozhodovací procesy bezpečnostních složek.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: sociální sítě; Facebook; komunity (sociologie); ideologie; analýza dat; management [obor dipl. práce]; Islám v ČR nechceme; diplomové práce; social networks; Facebook; communities (sociology); ideologies; data analysis; master's theses