Terciární sektor ve Spojeném království - Bičárová, Veronika (2017)
Tato bakalářská práce je zaměřená na terciární sektor v konkrétně vybrané zemi, kterou je Spojené království. První kapitola se zabývá terciárním sektorem obecně - pojem služba je pomocí několika definic obecně charakterizován a následuje klasifikace služeb z několika hledisek. Ve druhé kapitole je pomocí metody srovnání analyzován terciární sektor ve Spojeném království v období 2005-2015. Služby jsou v této kapitole rozděleny do skupin podle klasifikace MMF a jako zdroj jsou použity platební bilance za jednotlivé roky. Pro lepší znázornění jsou zejména ve druhé části práce použity grafy, které jsou následně popsány.