Platební bilance Litevské republiky po roce 2004 - Kánský, Štěpán; Jiránková, Martina, 1967-; Krupka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce si klade za cíl zmapovat vývoj platební bilance a vnější ekonomické rovnováhy Litevské republiky po roce 2004. V první kapitole jsou vymezena základní teoretická východiska platební bilance a vnější ekonomické rovnováhy, která poskytují podklad pro praktickou část, která je rozdělena do dvou dílčích kapitol. Druhá kapitola se zabývá analýzou jednotlivých účtů a podúčtů platební bilance, s pomocí grafických znázornění mapuje vývoje jednotlivých položek a poukazuje na významné trendy. Třetí část práce se zabývá analýzou vnější ekonomické rovnováhy, kde pomocí jednotlivých ukazatelů posuzuje její tvar.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses