Generace Y v pracovním prostředí - Stoklasová, Karolina (2017)
Cílem této diplomové práce je analyzovat aktuální situaci na trhu práce a zhodnotit, jestli to, co je v dnešní době zaměstnavateli nabízeno mladé generaci Y, je v souladu nebo naopak v rozporu s tím, co tato generace od potenciálního zaměstnavatele očekává a vyžaduje. Druhotným cílem je porovnat výsledky vyplývající z již provedených rozsáhlých průzkumů od renomovaných společností s výsledky z vlastního dotazníkového šetření uskutečněného mezi českými zástupci generace Y.