Udržitelný rozvoj cestovního ruchu v CHKO Železné hory - Řeháková, Jana; Indrová, Jarmila; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje cestovního ruchu v Chráněné krajinné oblasti Železné hory. Hlavním cílem práce je zhodnotit současný stav a potenciál dané oblasti v otázkách udržitelného rozvoje cestovního ruchu, šetrných forem cestovního ruchu a zhodnotit ochranu přírody v CHKO Železné hory. Teoretická část je věnována udržitelnému rozvoji, udržitelnému rozvoji cestovního ruchu a oblasti Železných hor. Praktická část má za úkol zmapovat ochranu přírody a krajiny přímo v CHKO Železné hory s přihlédnutím na maloplošně chráněná území a zanalyzovat šetrné formy cestovního ruchu. Následuje zhodnocení povědomí o udržitelném rozvoji území formou dotazníkového šetření z pohledu místní veřejné správy, účastníků cestovního ruchu, rezidentů CHKO a podnikatelů. Poslední teoretickou částí je zpracování SWOT analýzy a návrhu doporučení do budoucna.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses