Praktické využití znalostních systémů v automobilové diagnostice - Koláček, Miroslav (2017)
Tato práce v teoretické části shrnuje mezinárodní poznatky z problematiky expertních systémů a jejich nasazení v automobilové diagnostice. V praktické části řeší metodiku a výběr vhodného expertního systému pro vývoj diagnostické aplikace. Tuto problematiku dále rozpracovává metodikou převodu znalostí experta do znalostní databáze a tvorbou aplikace k jejímu využití v rámci platformy Windows, Web a Android. Mimo vypracování samotného produktu, poskytuje také návod pro další zájemce o přípravu podobných aplikací a námět na budoucí rozvoj již připraveného nástroje.